Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja Bucijada2010
Udruga moda.mladih na 6. Bučijadi u Ivanić Gradu

Bučijada je tradicionalna turističko gospodarska manifestacija „buči u čast“. Ivanić-Grad u listopadu živi za Bučijadu, Od vrtića, škola, udruga, društava, ugostiteljskih objekata, domaćih izlagača i samih građana do gradonačelnika koji na svečanom otvaranju predaje počasnu lentu kumama Bučijade.
Kume ovogodišnje bučijade su Sandra Bagarić i Martina Tomčić.

Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda organiziran je u centru grada na gradskoj tržnici Maznica. Za tu priliku vozi i turističko-izletnički vlak „Bučko express“, a  u Ivanić – Grad možete doći  i autom (autocestom  Zg.-Slav. Brod) za samo pola sata iz Zagreba.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja kočijom, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave Dabrići i Bundevići, razne izložbe od slika do životinja, glazbeni i tamburaški sastavi.

Bucijada2010

Za vrijeme Bučijade  restorani uz svoju tradicionalnu gastro ponudu spremaju i razna jela od buča, a možete kupiti i brošuru s receptima jela od buča.
Izlozi, okućnice ukrašavaju se bučama, a na samoj Bučijadi proglašavaju se najuspješniji. Bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča.

Udruga moda.mladih na 6. Bučijadi predstavila se sa radovima na temu buča, te radovima svojih dizajnera najavila modnu manifestaciju, koja će se održati 4.prosinca u Ivanić-Gradu.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave