Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja
SUZY JOSIPOVIĆ REDŽEPAGIĆ KUHA SAMO ZA VAS

Suzy Josipović Redžepagić, autorica najprodavanije domaće kuharice u 2012. Mama zna! uskoro počinje s kulinarskim poslijepodnevnim druženjima.

U petak 1. veljače od 17 do 20 sati na redu je prva radionica koja će se odvijati u prostorijama Centra za kulturu prehrane u Nazorovoj ulici 18 u Zagrebu.

Na prvoj radionici Mama zna! zajedno se pripremaju i kušaju predjela tzv. „mala jela“ poput jabuka pečenih u pršutu, paštete od gorgonzole i oraha ili tapenade. Kako i priliči predjelima, oni su prvi, na slijedećim radionicama pripremati će se juhe i jela sa žlicom, mesna i riblja jela, mijesiti će se tijesto i peči kruh, pripremati jela s povrćem…

Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić

„…Predjela ne smiju biti preobilna i prezasitna, trebaju biti samo uvod u „poeziju“ koja slijedi, trebaju potaknuti apetit i želju vaših najmilijih, zaintrigirati ih te oduševiti izgledom i okusom. Iako osobno ne volim previše aranžirati i ukrašavati tanjure s jelom (više sam koncentrirana na sam okus i kvalitetu jela), slažem se da predjela trebaju lijepo izgledati (sklad boja, decentno i minimalističko slaganje i dekoriranje). Predjelima posvećujem posebnu pažnju jer već samim izborom predjela volim iznenaditi i oduševiti ukućane i goste… Mislim da predjela, možda najviše od svih jela, određuju kreativnost i znanje kuhara, ali i njegovo raspoloženje i stil te naravno i onog koji jede, jer obrok uvijek treba prilagoditi njemu. Predjela određuju i smjer objeda, jer moraju biti gastronomski pravilno odabrana da bi se uklopila u cjelinu objeda te ostavljaju prvi dojam na onoga kome su servirana. Uglavnom se spravljaju brzo i jednostavno, samo uvijek treba imati svježe namirnice. One su osnova svega – iako kažu da pravi kuhar i s lošim namirnicama umije pripraviti izvrsno jelo, a da svježe namirnice u rukamalošeg kuhara postaju ne jestive, istina je da s lošim namirnicama rijetko možemo pripremiti sjajno jelo. Svježe namirnice same su po sebi ukusne…“ dio poglavlja O predjelima iz kuharice Mama zna!

Radionica Mama zna! kulinarska je radionica koja uključuje predstavljanje kuharice te zajedničko sudjelovanje u pripremi različitih jela, prezentaciju i degustaciju pripremljenih jela.

 

Related Post

Comments Closed
Teme
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave
When it comes to duplicate Piaget stone watches, this particular Piaget Spot light is really a talked about a few. The Piaget Spot light view uses Switzerland Quartz movements passing on an excellent performance. Additionally, this wrist watch is produced making use of sound strong stainless along with top quality precious stone straps. In addition, the particular dial is actually ornamented with numerous uric acid. An added diamond frame is really a very good further ornament because of this watch helping determine the overall look. But, the watch is likewise built with fake richard mille amethyst amazingly making it the begining resistant. If you're thinking of purchasing the most effective stone watches for women, this really is high time you set this specific enjoy for your series. That is more than a observe; it's really a affirmation jewelry piece, also it would likely look really good upon any women's arm.