Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja
SUZY JOSIPOVIĆ REDŽEPAGIĆ KUHA SAMO ZA VAS

Suzy Josipović Redžepagić, autorica najprodavanije domaće kuharice u 2012. Mama zna! uskoro počinje s kulinarskim poslijepodnevnim druženjima.

U petak 1. veljače od 17 do 20 sati na redu je prva radionica koja će se odvijati u prostorijama Centra za kulturu prehrane u Nazorovoj ulici 18 u Zagrebu.

Na prvoj radionici Mama zna! zajedno se pripremaju i kušaju predjela tzv. „mala jela“ poput jabuka pečenih u pršutu, paštete od gorgonzole i oraha ili tapenade. Kako i priliči predjelima, oni su prvi, na slijedećim radionicama pripremati će se juhe i jela sa žlicom, mesna i riblja jela, mijesiti će se tijesto i peči kruh, pripremati jela s povrćem…

Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić

„…Predjela ne smiju biti preobilna i prezasitna, trebaju biti samo uvod u „poeziju“ koja slijedi, trebaju potaknuti apetit i želju vaših najmilijih, zaintrigirati ih te oduševiti izgledom i okusom. Iako osobno ne volim previše aranžirati i ukrašavati tanjure s jelom (više sam koncentrirana na sam okus i kvalitetu jela), slažem se da predjela trebaju lijepo izgledati (sklad boja, decentno i minimalističko slaganje i dekoriranje). Predjelima posvećujem posebnu pažnju jer već samim izborom predjela volim iznenaditi i oduševiti ukućane i goste… Mislim da predjela, možda najviše od svih jela, određuju kreativnost i znanje kuhara, ali i njegovo raspoloženje i stil te naravno i onog koji jede, jer obrok uvijek treba prilagoditi njemu. Predjela određuju i smjer objeda, jer moraju biti gastronomski pravilno odabrana da bi se uklopila u cjelinu objeda te ostavljaju prvi dojam na onoga kome su servirana. Uglavnom se spravljaju brzo i jednostavno, samo uvijek treba imati svježe namirnice. One su osnova svega – iako kažu da pravi kuhar i s lošim namirnicama umije pripraviti izvrsno jelo, a da svježe namirnice u rukamalošeg kuhara postaju ne jestive, istina je da s lošim namirnicama rijetko možemo pripremiti sjajno jelo. Svježe namirnice same su po sebi ukusne…“ dio poglavlja O predjelima iz kuharice Mama zna!

Radionica Mama zna! kulinarska je radionica koja uključuje predstavljanje kuharice te zajedničko sudjelovanje u pripremi različitih jela, prezentaciju i degustaciju pripremljenih jela.

 

Related Post

Comments Closed
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave