Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja DFWZ dan1
Prvi dan DFWZ-a

POZNATI OKUPIRALI PRVE REDOVE

Prva večer Dreft Fashion Weeka Zagreb u Hypo centru nadmašio očekivanja. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u revijama Sanje Jakupec iz Mustri čiju je reviju otvorila poznata harfistica Doris Karamatić, dizajnera nakita Ivana Midžića, pobjednice natječaja mladih dizajnera „Pret a designa“ Abe Tomičić, Ines Zrnc Gregorine koja je samo za ovu priliku sama pjevala i snimila pjesmu naziva njezine kolekcije „Replace“, „Honolulu Black“ Marie Escote iz Madrida i „Positronyx“ Jean Pierre Braganze iz Londona. Iz prvih redova nove trendove za sezonu jesen/zima 2011/12 pratile su Leonarda Boban, Sanja Duggan, Fani Stipković, Lana Banely, Hana Hadžiavdagić, Iva Šulentić, Neven Ciganović, Damir Hoyka, Tihana Zrnić, Ivana Marić, Mladen Burnać, Ićo Sikirić, košarkaši Cedevite: Draper Dontaye i Edwards Corsley, Elizabeta Gojan, Ivana Delač Đolo, Anita Narrany, Neven Ciganović i ostali… Specijalni gost večeri bila je pjevačica grupa Koscheen Sien Evans sa svojim bendom.
Sinoć se obavio i prvi shopping dizajnerskih krpica u British Fashion Shopu Britanske Ambasade na 1. katu Hypo centra, gdje su svi posjetitelji mogli kupiti odjeću londonskih dizajnera koji gostuju na Dreft Fashion Weeku, a prodaja se nastavlja i za vrijeme trajanja DFWZ.
Na after party-u u Maraschinu dizajneri, modeli i gosti zabavljali su se dugo u noć.

Lana Baneli i Ivana Delač

Lana Baneli i Ivana Delač Đolo

Fani Stipković i Neven Ciganović

Fani Stipković i Neven Ciganović

Draper Dontaye i Edwards Corsley

Draper Dontaye i Edwards Corsley

Detaljnije o revijama:
Sanja Jakupec poslala je snažnu poruku o tome koliko možemo naučiti od Japanskog naroda i načina na koji su se nosili sa velikom tragedijom koja ih je zadesila. Revijom su prevladavale crna, bijela i crvena boja, tradicionalne japanske boje, a dodatnu težinu samoj kolekciji dala su japanska slova na kreacijama, kao i prigodne poruke na video zidu. Poseban dodatak samom predstavljanju ove kolekcije dala je i naša proslavljena harfistica Doris Karamatić. Ivan Midžić predstavio je svoju kolekciju neobičnog, ali elegantnog i profinjenog nakita kojeg su nosile bose manekenke obučene u bijele haljine, a našao se tu i jedan maneken koji je prikazao muški nakit. Revija je odisala mirnoćom, elegancijom i profinjenošću. Aba Tomičić, pobjednica Pret-a-Design natječaja, prikazala je vrckavu šarenu kolekciju inspiriranu Munchkinima, stavnovnicima grada Oza. Publiku je uspjela podići na noge Maria Escote, španjolska dizajnerica sa svojom apokaliptičnom, mračnom kolekcijom, koja usprskos pomalo darkerskom stylingu odiše ženstvenošću i elegancijom. Nakon apokaliptične kolekcije, Ines Zrnc Gregorna ponudila je svoje viđenje trapera upotpunjenog zakovicama, te kapicama sa natpisima: „FIX“, „SAVE“, „CLEAN“ i „FEED“. Prvu večer zatvorio je londonski dizajner, modni proteže Karl Lagerfelda, Jean Pierre Braganza, koji je prikazao kako se žena budućnosti, vođa i ratnica mora odijevati. Njegova kolekcija ispunjena je crnom bojom koja je Braganzina opsesija, upotpunjena sa ponekim detaljem u boji. Kreacije odišu samopouzdanjem, stilom i elegancijom na futuristički način.

DFWZ dan 1.

DFWZ dan 1.

Ivan Midžić

Ivan Midžić

Što nas čeka večeras na drugoj večeri DFWZ-a?

Prvo ime druge večeri svakako su Annette i Danielle Felder, identične blizanke koje su zaludile Londonsku modnu scenu, a čije bez čijih kreacija više ne mogu mnoge velike svjetske zvijezde kao što su Rihanna, Gwyneth Paltrow, Lady Gaga i mnoge druge. Hrvatske dizajere predstavljati će tri dame: Kristina Burja, Artiđana by Ana Ćavar i Ana Kujundžić, svaka sa svojom posebnom pričom koju će ispričati na pisti. Svoju kolekciju predstaviti će i Louis De Gama, već tradicionalni gost DFWZ-a, a večer će zaključiti Philip Colbert, sa svojim „The Rodnick Bendom“, spojem odlične glazbe i još boljih kolekcija.
Kako Mexico sun – dugogodišnji partner DFWZ danas slavi 10 godina, večeras poslije revija manekenke i VIP gosti zaputit će se na proslavu rođendana u Mexico sun na Kaptol centar, a poslije na after party u Hemingway Loungeu (kod HNK).

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Teme
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave