Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja eu projekt
Predstavljen EU projekt koji potiče samozapošljavanje u šumarskom i drvnom sektoru

Danas je u Etnografskom muzeju javno predstavljen zanimljiv projekt „Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru“ koji provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije.

Cilj ovog projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Ciljne skupine projekta su licencirani izvođači radova u šumarstvu, drvoprerađivači, privatni šumo-posjednici, žene poduzetnice, učenici šumarskih i drvodjelskih škola te nezaposleni šumarski i drvni inženjeri.

Kako su predstavile i izjavile tajnica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije Silvija Zec i voditeljica projekta Karolina Horvatinčić iz IRMO-a, očekivani rezultati projekta su doprinijeti povećanju stope samozapošljavanja i zapošljavanja u šumarskom i drvnom sektoru, doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju za poduzetništvo te doprinijeti povećanju konkurentnosti investicijama financiranim iz EU fondova.

Projekt se provodi u čak 15 gradova: Jastrebarsko, Krapina, Sisak, Karlovac, Koprivnica, Bjelovar, Gospić, Virovitica, Nova Gradiška, Vinkovci, Varaždin, Čakovec, Delnice,  Pazin i Zagreb, a podijeljen je na tri glavna dijela – kampanju “Promociju poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor, natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“ te kampanju i okrugli stol „Poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru“.

Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda., a službeno je započeo 20. srpnja 2015. potpisivanjem ugovora IRMO-a s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i trajat će godinu dana.

Related Post

Comments Closed
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave