Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Glazba
Novi singl Bojana Aleksovskog

Bojan Aleksovski pjeva još od ranih školskih dana. Sa 16 godina u Rijeci se prijavljuje na audiciju prve sezone Hrvatskog idola i ulazi u top 50.

Godine 2008. Bojan se upisuje u školu pjevanja Vocal Studio Maraton u Rijeci pod vodstvom Olje Dešića. Svoj prvi veliki javni nastup imao je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u sklopu završnog koncerta polaznika škole pjevanja VSM gdje je briljirao a capella izvedbom tradicionalne, makedonske narodne pjesme ‘Zajdi, zajdi’. Nakon vrlo pozitivnih reakcija publike pozvan je i da predstavlja makedonsku manjinu na 12. Etno smotri u Rijeci gdje je nastupio sa makedonskom narodnom pjesmom ‘Majka na Marika’.

Bojana Aleksovsk

Bojana Aleksovski

Tijekom 2009. godine Bojan surađuje sa jednim od najvećih makedonskih tekstopisaca Ognenom Nedelkovskim i glazbenim producentom i aranžerom Robertom Bilbilovim te snima svoj prvi single ‘Se što sakaš ti’ sa makedonskom pop pjevačicom Jelenom Stankovskom, a nedugo zatim i spot i pjesma vrlo brzo postaje veliki hit u Makedoniji. To ljeto debitira na festivalu ‘Ohrid fest’ i osvaja nagradu za najboljeg debitanta. U listopadu 2009. godine pisuje se na privatnu glazbenu akademiju ESRA u Skopju, smjer vokalna interpretacija. U studenome nastupa na festivalu ‘Makfest’.

U veljači 2010. godine pojavljuje se na Makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije ‘Skopje Fest’. Bojan ostatak godine snima i druge pjesme i skuplja materijal za svoj prvi album surađujući s Bojanom Gjoševskim i velikim autorima kao što su Grigor Koprov i Valentino Skenderovski, a za sve pjesme paralelno snima i hrvatske verzije. Svoju prvu priliku za predstavljanje široj hrvatskoj publici napokon dobiva u rujnu 2010. godine kada debitira na Požeškom festivalu ‘Zlatne žice Slavonije’ sa pjesmom ‘Još ovaj put’. Po završetku festivala Bojan objavljuje svoj debi album koji sadrži dva cd-a sa po devet pjesama. Makedonski ‘Se što sakaš ti’ i hrvatski ‘Sve što želiš ti’.

Nakon prvoga albuma Bojan radi zaokret u svojoj glazbenoj karijeri i oko sebe okuplja ekipu autora iz Rijeke među kojima su autorica glazbe Ines Prajo, autorica tekstova Arijana Kunštek i aranžer Ivan Popeskić. Uz njihovu pomoć okreće se novim glazbenim žanrovima, a to su jazz i swing jer su na njega najveći utjecaj imali upravo legendarni Frank Sinatra, Dean Martin i Tony Bennett.

U lipnju 2011. godine potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i izdaje novu pjesmu ‘Divan dan’. Pjesma u kratkom roku postiže veliki uspjeh i počinje se vrtiti i zauzimati prva mjesta na brojnim top ljestvicama radijskih postaja u Hrvatskoj od kojih je najveći uspjeh tri uzastopna tjedna na 1. mjestu Nacionalne top liste Hrvatskog Radia 2. Nedugo nakon toga ima svoj prvi live radijski nastup na Hrvatskom Radiu 2 u emisiji ‘Turki party’ Zlatka Turkalja gdje izvodi poznate jazz standarde i oduševljava publiku svojom izvedbom poznate skladbe Drage Diklića ‘Opet si plakala’…

Spot za ¸’Divan dan’ snimljen je pod redateljskom palicom Igora Modrića iz produkcijske kuće ‘Irs Art’.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Teme
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave
When it comes to duplicate Piaget stone watches, this particular Piaget Spot light is really a talked about a few. The Piaget Spot light view uses Switzerland Quartz movements passing on an excellent performance. Additionally, this wrist watch is produced making use of sound strong stainless along with top quality precious stone straps. In addition, the particular dial is actually ornamented with numerous uric acid. An added diamond frame is really a very good further ornament because of this watch helping determine the overall look. But, the watch is likewise built with fake richard mille amethyst amazingly making it the begining resistant. If you're thinking of purchasing the most effective stone watches for women, this really is high time you set this specific enjoy for your series. That is more than a observe; it's really a affirmation jewelry piece, also it would likely look really good upon any women's arm.