Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Glazba
Novi singl Bojana Aleksovskog

Bojan Aleksovski pjeva još od ranih školskih dana. Sa 16 godina u Rijeci se prijavljuje na audiciju prve sezone Hrvatskog idola i ulazi u top 50.

Godine 2008. Bojan se upisuje u školu pjevanja Vocal Studio Maraton u Rijeci pod vodstvom Olje Dešića. Svoj prvi veliki javni nastup imao je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u sklopu završnog koncerta polaznika škole pjevanja VSM gdje je briljirao a capella izvedbom tradicionalne, makedonske narodne pjesme ‘Zajdi, zajdi’. Nakon vrlo pozitivnih reakcija publike pozvan je i da predstavlja makedonsku manjinu na 12. Etno smotri u Rijeci gdje je nastupio sa makedonskom narodnom pjesmom ‘Majka na Marika’.

Bojana Aleksovsk

Bojana Aleksovski

Tijekom 2009. godine Bojan surađuje sa jednim od najvećih makedonskih tekstopisaca Ognenom Nedelkovskim i glazbenim producentom i aranžerom Robertom Bilbilovim te snima svoj prvi single ‘Se što sakaš ti’ sa makedonskom pop pjevačicom Jelenom Stankovskom, a nedugo zatim i spot i pjesma vrlo brzo postaje veliki hit u Makedoniji. To ljeto debitira na festivalu ‘Ohrid fest’ i osvaja nagradu za najboljeg debitanta. U listopadu 2009. godine pisuje se na privatnu glazbenu akademiju ESRA u Skopju, smjer vokalna interpretacija. U studenome nastupa na festivalu ‘Makfest’.

U veljači 2010. godine pojavljuje se na Makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije ‘Skopje Fest’. Bojan ostatak godine snima i druge pjesme i skuplja materijal za svoj prvi album surađujući s Bojanom Gjoševskim i velikim autorima kao što su Grigor Koprov i Valentino Skenderovski, a za sve pjesme paralelno snima i hrvatske verzije. Svoju prvu priliku za predstavljanje široj hrvatskoj publici napokon dobiva u rujnu 2010. godine kada debitira na Požeškom festivalu ‘Zlatne žice Slavonije’ sa pjesmom ‘Još ovaj put’. Po završetku festivala Bojan objavljuje svoj debi album koji sadrži dva cd-a sa po devet pjesama. Makedonski ‘Se što sakaš ti’ i hrvatski ‘Sve što želiš ti’.

Nakon prvoga albuma Bojan radi zaokret u svojoj glazbenoj karijeri i oko sebe okuplja ekipu autora iz Rijeke među kojima su autorica glazbe Ines Prajo, autorica tekstova Arijana Kunštek i aranžer Ivan Popeskić. Uz njihovu pomoć okreće se novim glazbenim žanrovima, a to su jazz i swing jer su na njega najveći utjecaj imali upravo legendarni Frank Sinatra, Dean Martin i Tony Bennett.

U lipnju 2011. godine potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i izdaje novu pjesmu ‘Divan dan’. Pjesma u kratkom roku postiže veliki uspjeh i počinje se vrtiti i zauzimati prva mjesta na brojnim top ljestvicama radijskih postaja u Hrvatskoj od kojih je najveći uspjeh tri uzastopna tjedna na 1. mjestu Nacionalne top liste Hrvatskog Radia 2. Nedugo nakon toga ima svoj prvi live radijski nastup na Hrvatskom Radiu 2 u emisiji ‘Turki party’ Zlatka Turkalja gdje izvodi poznate jazz standarde i oduševljava publiku svojom izvedbom poznate skladbe Drage Diklića ‘Opet si plakala’…

Spot za ¸’Divan dan’ snimljen je pod redateljskom palicom Igora Modrića iz produkcijske kuće ‘Irs Art’.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave