Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Dizajneri Morana Krklec
Morana Krklec

Morana Krklec, (Zagreb, Hrvatska, 11. kolovoz 1985). Nakon završene opće gimnazije, upisala je Tekstilno Tehnoloski Fakultet u Zagrebu, smjer dizajn i projektiranje tekstila i odjeće, gdje je trenutno apsolvent na smjeru dizajn odjeće. Prvo javno predstavljanje bilo je u svibnju 2007. na Fashion Week-u Zagreb sa kolekcijom kaputa i večernjih haljina za sljedeću jesen/zimu.

Nakon toga uslijedio je Modni Ormar gdje je izradila rucno oslikan model na temu Hollywood 50-tih.Isti model prikazan je i u muzeju “Mimara” u sklopu dogadanja Young-Creative-Chevrolet.U studenom 2007. na samostalnoj reviji u Galeriji Klovićevi dvori prikazala je torbe zanimljivih oblika izrađenih od eko-kože i kninske tkanice.

U proljece 2008 s nekoliko kolega zapoćela je rad na projektu pod nazivom “Lepoglavska čipka na modnoj odjeći”, gdje je istraživanjem novih oblika,tradiciju lepoglavske čipke pokušala što bolje uklopiti u suvremene modele visoke mode. U sklopu Međunarodnog festivala čipke, 20.09. ti su modeli predstavljeni na modnoj reviji.
Isti ti modeli bili su prikazani u muzeju “Power hose museum!”, Sidney, Australija. 8. ožujka 2009. u klubu “Medika” predstavila je svoju prvu mušku kolekciju. U listopadu 2010. kao jedini gost iz Hrvatske nekoliko svojih modela prikazala je na modnoj reviji mladih dizajnera u Ljubljani.

Morana Krklec Dizajn

Krajem 2010. postala je član Udruge modnih dizajnera Grada Zagreba.

U veljači 2010. otputovala je u New York gdje je u sklopu izlozbe cro art & craft expo2 predstavila nekoliko svojih modela inspiriranih hrvatskom tradicijom. U lipnju 2010. je uz brojne dizajnere iz Srbije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske sudjelovala na prodajnoj izložbi dizajnera u Beogradu “Moda za poneti”.

Često, puna novih ideja i željna izazova, sudjeluje na raznim modnim natjecajima i
projektima za studente i mlade dizajnere.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave