Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Dizajneri Manuela Lovrenčić
Manuela Lovrenčić

Manuela Lovrenčić, rođena 06.07.1979. u Zagrebu. Diplomirala modni dizajn, na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Još kao osnovnoškolka osjetila je  nevjerojatnu ljubav prema modi, svaki slobodan trenutak koristila je za crtanje odjeće i modnih dodataka. Nije bilo dileme za odabir zvanja, te je upisala srednju školu za modni dizajn, te poslije toga i fakultet.

Na fakultetu , u suradnji sa svojim kolegicama, počela organizirati modne revije na kojima je uglavnom radila korzete i eksperimentirala sa visokom modom. Redovito je pratila sve velike modne revije i ugledala se na svoje omiljene modne kreatore Coco Chanel, Alexandra McQuenna i Jean Paul Gaultiera.

U suradnji sa mladim umjetnicima i organizatorima “STYLISH”-a koji se održavao četvrtkom u clubu Aquarious u Zagrebu napravila je veliku “FASHION PASHION SHOW” reviju, koja je bila popračena i Glamour Caffeom, Siniše Svilana. U razdoblju od 2000. do 2010. sudjelovala je na 24 modne revija što samostalnih, što u suradnji sa ostalim dizajnerima.

Manuela dizajn

Manuela dizajn

Krajem 2009. u suradnji sa modnom dizajnericom Ivom Šimunović ulazi u veliki projekat “moda.mladh Ivanić Grad” koja okuplja kreativne umjetnike sa područja modnog dizajna, filmske, grafičke i 3D umjetnosti, plesa, glazbe, slikarstva, fotografije i ostalih umjetničkih izražaja. Event je organiziran 06.03.2010. u Ivanić Gradu i okupio je kreativce iz cijele Hrvatske (Osijeka, Bola na Braču, Rijeke, Siska…).

Programom smo željeli potaknuti mlade ljude koji svoj talenat skrivaju iza 4 zida svoje sobe da ga podijele sa publikom. Event je bio izuzetno dobro posjećen i sve detalje vezane uz njega i moda.mladih može se vidjeti na facebook stranici: moda.mladih Ivanić Grad.

U potpunosi se posvetila modnom dizajnu i modnoj i umjetničkoj fotografiji, koja je njena druga ljubav. Svoju ljubav prema fotografiji i ilustraciji povezuje sa svojim modnim kreacijamo koje su idealne za svaki stas. Bazirana se isključivo na žensku modu; na efektne i urbane modele za energične, individualne mlade žene koje žele uživati u odjeći koju nose. Njen moto je: ” Svatko ima pravo biti lijep i osjećati se dobro!”, te tako nastaju i njeni modeli u koje nastoji unijeti puno vedrine i maštovitosti, a opet zadržati funkcionalni i estetiku. Najviše voli kreirati jaknice i kratke kaputiće sa zanimljivim kragnama i kopčanjem, haljine i neobične mini suknje, te interesantne bluzice.

Spaja elemente printeva, zakovica, perla, kože i patnentnih zatvarača, koje koristi i u vizualne svrhe.

U suradnji sa dizajnericom nakita i modnih dodataka Sanjom Đaković krenula je u nekoliko interesantnih projekata; snimanja modnih spotova, zajedničke modne kolekcije i modna snimanja.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave