Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja
Likovne i kreativne radionice za sve uzraste

Radionica  „Crtam, slikam!!“  

(voditeljica: Diana Šimek)
Likovna radionica koja je namijenjena za djecu i za odrasle,  ali organizira se svaka zasebno, prilagođena sljedećem uzrastu:
1.  Za djecu od 7-13 god.
2.  Za odrasle i za djecu od 14 god. na dalje

 

Likovne radionice

Likovne radionice

Zamišljena je za duži vremenski period, a svakom sljedećom radionicom uči se novi sadržaj, od jednostavnijeg prema složenijem. Ovim umjetničkim radionicama stječe se osnovno, ali i cijelokupno slikarsko obrazovanje kroz:
·likovno i vizualno izražavanje i oblikovanje ideja, osjećaja, doživljaja i iskustva  i pritom otkrivanje osjećaja zadovoljstva u stvaranju
·istraživanje i upoznavanje različitih crtačkih i slikarskih materijala, tehnika i postupaka
·susret sa općim likovno estetskim osnovama i likovnim elementima te mogućnostima primjene stečenog znanja  (snalaženje u prostoru, osjećaj za kompoziciju, sklad, osjećaj za boju, ritam, i sl.)
·različite načine rada – crtanje i slikanje prema predlošku, po promatranju, po modelu, u prirodi, prema zamišljanju, izmišljanju i dr.
·upoznavanje i učenje vrednovanja umjetničkih djela različitih umjetnika i stilskih razdoblja
·individualan pristup svakom od polaznika, prilagođen njegovom vlastitom radu, znanju i iskustvu

 

Napomena:
– Radionice se ponekad mogu održati u prirodi, ovisno o lijepom vremenu, i prema dogovoru, crtanje i slikanje u prirodi, pejzaž, veduta, i dr.
– Za posebno zainteresirane polaznike mogući su zadaci za rad kod kuće, i pregled radova uz komentar i kritiku

Radionica  „Slikam, stvaram!!“

(voditeljice: Diana Šimek i Krešimira Gojanović)
Kreativna likovna radionica za djecu i odrasle na kojoj se uči izrađivati razne primijenjene, ukrasne, unikatne, uporabne i dekorativne predmete od različitih materijala, kao i oslikavanje  tih umjetničkih predmeta od tekstila, kamena, papira, kartona, drveta, stakla, porculana i drugog materijala. Preoblikovanje predmeta od starog i bezličnog u novi umjetnički uporabni predmet ili kreiranje nekog sasvim novog.  Ti predmeti mogu biti odjevni, zatim igračke, nakit, posuđe, razni uporabni predmeti u kućanstvu, mogućnosti su neograničene. Neke od radionica održanih na tu temu bile su izrađivanje i oslikavanje magneta, beđeva i naušnica, zatim izrađivanje broševa i čestitki od filca, izrađivanje i oslikavanje zmajeva, i dr. Ova radionica je posebno kreativna jer razvija maštu i smisao za inovaciju. Mogućnost organiziranja radionica po dobnim skupinama (za  1. predškolce, 2. osnovnoškolce,  3. srednjoškolce i odrasle).

Radionica “Strip”
(voditeljica Krešimira Gojanović)

Radionica je namjenjena djeci svih uzrasta, a na njoj se prema željama polaznika i primjereno njihovom uzrastu izrađuje vlastiti strip, gdje se kroz praksu uči kako se priča kadrira kroz sličice, zatim odnos slike i teksta, kompozicija likova i pozadine, likovi u pokretu, kreiranje sadržaja kroz početak, zaplet i efektan kraj priče, itd. Radionica stripa ima za cilj potaknuti maštu i kreativnost kod polaznika koji sami izmišljaju svoju priču, likove i zaplet, te svoju kreaciju uče izraziti kroz likovni jezik.
Radionica “Ilustracija knjiga, izrada jednostavnih slikovnica i plakata”
(voditeljice: Krešimira Gojanović i Diana Šimek)

Primjereno uzrastu polaznika, oblikuju se naslovnice knjiga po izboru polaznika, zatim plakati različite tematike – kulturne, ekološke, edukativne, te se izrađuju slikovnice sa osobnom pričom, crtežima i zapažanjima svakog polaznika. Obrađuje se i odnos slike i tipografije, tipografija kao ilustracija, minimalistički plakat, umjetnički plakat, reciklirani plakat, i sl.

Radionica “Volim igru”

(voditeljice: Mirjana Šimek i Diana Šimek)

Likovno kreativne radionice za djecu predškolske dobi od 3 do 7 godina. Sva djeca se vole igrati. Svaka stvaralačka aktivnost djeteta za njega je igra. Igra u kojoj je sve moguće, može maštati, izmišljati, zamišljati. Kroz igru ono odražava svoja shvaćanja i stavove. Dijete je radoznalo. Želi sve saznati, osjetiti, traži odgovore. Potaknimo ga na razmišljanje! Sretno je kada dobije vlastite odgovore na svoja pitanja. Neprekidno istražuje svijet oko sebe. Potaknimo ga na stvaranje!  Već prve njegove šare, kasnije krugovi, otisci obojenih prstića, izgužvan papir, složen toranj od kockica, njegova su velika djela. Dijete želi da njegov rad bude viđen, vrednovan,  prihvaćen. Obično je majka prva osoba koja dobije djetetov rad na poklon. Likovno kreativne radionice pružit će djetetu spontano učenje, usvajanje novih spoznaja, razvijanje sposobnosti i vještina, a prilagođeno njegovim mogućnostima i potrebama. Poticanjem na traženje neobičnih likovnih rješenja razvijat će se njegova samostalnost i originalnost. Usmjerenom motivacijom više kroz praktičan rad upoznat će se sa likovnim tehnikama; crtanja, slikanja, kiparenja, jednostavnog otiskivanja, oblikovanjem predmeta primijenjenih umjetnosti, dizajna.  Prema odabranom  likovnom području, npr. kod 3 D oblikovanja koristit će se glinamol, plastelin, papir, karton, aluminijske folije, tekstil,  špaga, meke žice, drvo kamen i drugi prirodni i otpadni materijali. Preoblikovanjem otpadnih materijala različitim postupcima razvijat će se ekološka svijest. Poticanjem mašte kroz različite teme i motive, bliske njemu, dijete će izrađivat svoje slike, skulpture, slikovnice, lutke, svoje igračke, koje mu opet kasnije mogu služiti za igru. Radi praćenja osobnog razvoja djeteta, radovi se mogu pohranjivati u dječje mape s datumom nastanka. Radionice će se održavati prema dogovoru. Moguć je pojedinačni rad s djetetom, te rad u manjim grupama, koje bi bile formirane prema dobi djeteta.

 

Radionica “Horvatska domovina”

(voditeljice: Mirjana Šimek i Diana Šimek)

Likovno kreativne radionice za djecu od 6 do 14 godina, primjenjivo i za odrasle.
Ciljevi ovih radionica su osvještavanje o važnosti kulturne baštine, zavičajnog identiteta i prirodnih ljepota Hrvatske, te njihova očuvanja. Ulaskom u EU susretat ćemo se sa mnogim kulturama drugih naroda, te se nameće veća potreba za promicanjem hrvatske kulture. Polaznici bi se kroz radionice upoznavali sa kulturno povijesnim znamenitostima, djelima hrvatskih umjetnika, različitim oblicima tradicijske kulture, te predmetima narodne umjetnosti. Ulazeći u posebnosti nacionalnih parkova, parkova prirode, poticala bi se ekološka svijest o zaštiti biljnih i životinjskih vrsta, te očuvanje prirodnog krajolika Hrvatske.
Kombiniranim metodološkim pristupom poticala bi se kod polaznika radoznalost, aktivno-stvaralački odnos i kreativno mišljenje. Istraživale bi se različite tehnike i postupci izrade, usvajao rad sa pojedinim likovnim materijalima (ovisi o odabiru likovnog područja).  Oblikovanjem na plohi i u prostoru; crtanjem, slikanjem, modeliranjem, građenjem  postepeno bi se razvijala osjetljivost za likovne elemente i kompozicijske odnose kroz izražavanje i stvaranje u vlastitim radovima.

Osim ovih radionica po dogovoru se organiziraju pripreme za upis u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna i pripreme za prijemni ispit na Akademiji likovnih umjetnosti.

Zbog velikog interesa, likovne radionice proširili smo na tri lokacije, u različitim terminima:

1. Novi Zagreb – Botinec – likovne radionice za odrasle i djecu iznad 14 god., pod nazivom “Crtam, slikam!!” svaku subotu od 12 i 30 do 14h (voditeljica radionica: Diana Šimek, akad. slik. i prof. likovne kulture

         – likovne i kreativne radionice za predškolce i osnovnoškolce, vikendom i po dogovoru, (voditeljice Diana Šimek, akad. slik. i prof. likovne kulture i Mirjana Šimek, viši dizajner za tekstil i odjeću)
         (info:dianasimek.zg@gmail.com ili 0915237186)


2. Centar za kulturu Novi Zagreb, Remetinec – likovne i kreativne radionice za odrasle
, voditeljice radionice – stvaraonice: mr. art Krešimira Gojanović, akad. slik. graf. i Diana Šimek, akad. slik. i prof. likovne kulture, ponedjeljkom od 18 i 30h do 20 i 30h s početkom 4.3.2013. Info za prijave (galerija.vladimir.buzancic@czk-novi-zagreb.hr ili 01/ 6140-189)


3. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Dom HDLU, Klub HDLU-a
likovne i kreativne radionice za djecu svih uzrasta i  za odrasle, svaka srijeda i četvrtak od 15 i 30h do 18 i 30h, voditeljice radionice – stvaraonice: mr. art Krešimira Gojanović, akad. slik. graf. i Diana Šimek, akad. slik. i prof. likovne kulture ( info i prijave: kresimirag@hotmail.com / 098 429 278  dianasimek.zg@gmail.com / 091 523 7186)

 

O voditeljicama:

Diana Šimek rođena je u Zagrebu 1980. Završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski odjel u klasi prof. Igora Rončevića, završila je 2004. Od 2005. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Zagreb. Od lipnja 2007. do prosinca 2009. pisala je stručne članke o umjetnosti za Olimp, magazin Hrvatskog olimpijskog odbora, rubrika Umjetnost i šport. Predavala je godinu dana na zamjeni u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. 2012. završila je tečaj pedagoško – psihološke i didaktičke izobrazbe predmetnih nastavnika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zadnjih nekoliko godina vodi razne likovne i kreativne radionice za djecu i odrasle. Do sada je održala 9 samostalnih i 20-tak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Osim slika na platnu, radi murale (slike na zidu), bavi se crtanjem ilustracija i animacija, te izradom unikatnih predmeta. Facebook stranice: Diana Dizajn i Diana Šimek-Atelje/Galerija. Web stranica: www.dianasimek.com

 

Krešimira Gojanović rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku, Hrvatska. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija pri mentoru prof. Milanu Eriču. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojim likovnim kolonijama. Živi i radi u Zagrebu.  www: http://priponke.com//kresimira-art/index.html
Mirjana Šimek rođena je 1958. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Testilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, 1988. godine, program studija dizajn tekstila i odjeće, te stekla zvanje višeg dizajnera za tekstil i odjeću. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva od 2009.godine.
Dugogodišnji profesionalni rad bio je usmjeren na izradu slika, veduta i pejzaža u različitim tehnikama, likovnih monografija, dizajn i izradu unikatnih proizvoda papirnate konfekcije, izradu ilustracija, izradu suvenira primjenom elemenata narodne ornamentike, te s motivima hrvatskih gradova i njegovih spomenika. Sudjelovala je na kulturno-poslovnim manifestacijama, izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi, sudjelovala na donacijskim izložbama i likovnim kolonijama.
Facebook.com Mirjana Šimek  Mob: 091/5027090

Related Post

Comments Closed
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave