Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Fetish korzet
Kakvim su seksi donjim rubljem žene zavađale kroz povijest?

Seksi donje rublje koje je skrivalo najprivlačnije dijelove ženskog tijela uvijek je privlačilo posebnu pažnju i budilo maštu. Danas plovimo kroz povijest i otkrivamo kako je ljepši spol skrivao i otkrivao svoje obline u vremenu prije tangica, push-up grudnjaka i ostalog suvremenog donjeg rublja.

Minojsko slavljenje ženskog tijela

Minojska kultura, koja je cvala na Kreti u vrijeme brončanog doba, gotovo isključivo je častila ženska božanstva. Slavljenje ženskog tijela bilo je više nego očito i u načinu oblačenja tih ljudi sa Mediterana. Muškarci su, naime, nosili neku vrstu pregača i kiltova, a žene duge haljine koje su posve otkrivale grudi.

Minojske žene

Naglašeni su bili i bokovi pa je tako tijelo dobivalo prepoznatljiv izgled pješćanog sata koji je i danas najprivlačniji oblik ženskog tijela. Nije posve sigurno je li to bila samo obredna ili svakodnevna odjeća, ali je sigurno da je muški dio populacije mogao biti zadovoljan. Jesu li te drevne dame ispod haljina nosile i seksi donje rublje, na žalost nije poznato.

Korzet – seksi donje rublje s više od 500 godina isticanja oblina

korzet iz prošlih vremena

Priča kaže da je za osmišljavanje ovog seksi donjeg rublja zaslužna Katarina Medici, žena francuskog kralja Henrika II, koja nije željela gledati krupne dame u svojoj primaćoj sobi. Takvim je ženama zabranila pristup na dvor i od tada je korzet zavladao tržištem sve do početka 20.stoljeća. Istini na volju, slično donje rublje bilo je poznato i prije 16. stoljeća, ali je Katarina, mecena raznih umjetnika, imala izrazito istančan ukus za estetiku i modu. Iako je korzet doživio kritika koliko i pohvala te doživio mnogo promjena, svakako je pronašao svoje mjesto među najseksi donjim rubljem, jer je oblikovao i naglašavao one dijelove tijela koji su oduvijek najviše privlačili muške poglede.

S kraćim suknjama i čarape dobivaju svoje mjesto među seksi donjim rubljem
Dugo prije nego su žene negodovale zbog očica na svojim najlonkama slične su čarape nosili muškarci, jer su im omogućavale lakše jahanje. Žene su masovno počele nositi čarape tijekom divljih dvadesetih, kada su počele nositi haljine od laganih materijala koje su se kretale s povjetarcem.

čarape

Kako su se šezdesetih godina haljinice sve više skraćivale, najlonke su postale više od trenda, jer su noge postale posve otkrivene. Funkcionalnost takvih čarapa uvijek je sekundarna, naime one u funkciji seksi donjeg rublja uvijek žele pokazati ženske noge u najboljem svjetlu.

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave