Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Make up trendovi obrva
Kako dobiti savršene obrve?

Obrve su jedno od najvažnijih dijelova lica jer upravo mu one daju određenu ekspresiju. Upravo zbog te činjenice bi svaka promjena na obrvama trebala biti promišljena i delikatna. Pravilno oblikovanje obrva čini ogromnu pozitivnu promjenu na licu (na koju se ipak treba malo naviknuti) dok zahvatima koji nam ne pristaju možemo i nesvjesno završiti s estetski neprihvatljivim rješenjem.

Možda ćete pomisliti kako su šablone najbolji i najlakši način za oblikovanje obrva, no svatko od nas ima jedinstvenu strukturu kostiju lica, te je odabir šablone koja nam odgovara ponekada i nemoguća misija. Naime, osim samog oblika obrve od ključne važnosti je i to da one budu u harmoniji s licem. Dakle, prije nego uzmemo pincetu u ruke trebamo se zapitati koja je za nas pravilna debljina, duljina, oblik i boja obrva.

Ako imate sitno lice, ili pak male oči, deblje obrve nisu dobar izbor jer bi ih mogle dodatno opteretiti stoga će vami bolje pristajati tanji lukovi. Deblje obrve bi trebale izbjegavati i osobe s nižom čeonom kosti, dakle ako je prostor između prirodne obrve i gornjih trepavica malen, pokušajte s tanjom obrvom višeg luka (manje ravna obrva). Ovim ćete dodatno «otvoriti oko», no treba paziti da ne pretjerate i da čupate unutar svojih prirodnih «gabarita».

obrva trokut

Deblje obrve odgovaraju punijim licima (okruglim, širokim ili kvadratičnim) jer bi se tanje obrve na njima lako izgubile, ali bi i dodatno naglasile širinu lica. Probajte s lagano podignutim lukovima koji nisu pretanki. Najviši luk obrve nikada ne bi trebao počinjati prije vanjskog kuta irisa. Trebao bi se nalaziti na kraju druge trećine obrve. Zamislite da se radi o trokutu kako pokazuje slika gore.

Izraziti sam protivnik čupanja dlačica iznad luka jer se na taj način lako izgubi prirodni luk obrve, a u najgorem slučaju se i «zatvara oko, odn. pogled». Ako je nužno počupati dio dlačica iznad luka obrve to bi se trebalo raditi nakon što je posao s donje strane već obavljen, no i u tim slučajevima ne preporučujem da se «počiste» baš sve dlačice iznad obrve.

obrve i luk

Ovakve uradke često viđam na djevojkama koje su se prepustile u ruke profesionalaca stoga oprez! Prije čupanja je korisno dlačice začešljati prema gore i pratiti gdje je određenoj dlačici početak, a gdje kraj jer bi nam upravo njen kraj mogao nedostajtati na određenom području. Upravo zbog toga je nekada potrebno dlačice skratiti, a ne čupati.Iako boja obrva često ovisi o trendovima (sjetimo se platinaste Madonne s crnim obrvama) najbolje ćete izgledati ako boja obrva odstupa jednu do dvije nijanse od boje kose. Npr. ako se radi o brineti obrve bi trebale biti nijansu svjetlije, a ako se radi o plavoj kosi jednu nijansu tamnije. Premda se mogu trajno obojiti odn. posvijetliti sličan efekt se može postići i blond olovkom ili gelom za obrve koji će pristajati većini.

Strpljenje je jako bitan čimbenik stoga si odvojite dovoljno vremena prilikom zahvata na obrvama. Nikada ne forsirajte oblik svojih obrva prema nečemu što je neprirodno, osim što je bolno pretjerano čupanje često je i nepotrebno. Ako imate prirodno nizak luk obrva pomirite se s njim, jer bi visoki lukovi na vašem licu vrlo vjerojatno izgledali neprirodno, te ne bi dali estetski prihvatljiv izraz licu.

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave