Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Brand
Iggyevo veselje života

Peta kolekcija s kojom će se zagrebački dizajner Iggy Popović predstaviti na Dreft Fashion Weeku Zagreb zadnji dan 24.11. u subotu nosi simboličan naziv “Belle epoque”. Kolekcija je posvećena svakoj ženi koja u ovo teško vrijeme uspijeva biti educirana, priznata, poduzetna, a ujedno je i majka.
Iako je pojam „Belle epoque“ prvotno bio karakterističan za Francusku, a kasnije se proširio do Amerike, uvijek i svugdje predstavljao je veselje života. Vođen upravo tom filozofijom, Iggy nam donosi lepršavu kolekciju. Iako je osnovna boja u kolekciji crna koja predstavlja mračno vrijeme koje je iza nas, Iggy je kolekciju uveselio detaljima u svijetlo plavoj boji koja njemu predstavlja ljubav i veselje.

IGGY POPOVIĆ ATELIER

IGGY POPOVIĆ ATELIER

Iggy je inspiraciju za kolekciju proljeće/ljeto 2013. pronašao u dvije značajne povijesne ličnosti: Christianu Dioru i fotografu Normanu Parkinsonu, koji su obilježili poslijeratnu fazu svjetske mode. Zaljubljen u Parkinsonovu fotografiju i živost koju donose njegove fotografije te vječnu siluetu Diora, Iggy je kolekciju sastavio kombinirajući tri odjevna predmeta. Prvi su jednodijelni kupaći kostimi koji simboliziraju hrabrost žene, drugi duge suknje s 3 sloja muslina čija
pokretnost prikazuje veselje i živahnost istovremeno nas podsjećajući na skandalozno vrijeme u kojem je Dior unatoč svjetskoj krizi počeo šivati duge suknje od najskupljih materijala. Treći dio su zanimljivi pojasi koji su nastali kao “redukcija” poznatog Diorovog kaputića za žene.

Zaštitno lice kampanje je Marina Voraček koja se idealno uklopila u svijet Diorovih modela s početka njegovog stvaralaštva. Vizažistite Sara Marđetko i Ana Pečanić za Profokus zaslužne su za make up, dok je frizura djelo Hair doctors academy.

Iggy Popović Atelier, Fallerovo šetalište 44, Zagreb
Web: www.iggypopovic.hr

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave