Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Fetish Hermes Birkin torba
Hermes Birkin torba za milijunaše

Priča o luksuznoj torbici počinje imenom engleske modne ikone, pjevačice i glumice Jane Birkin, čija je popularnost dosezala vrhunac šezdesetih i sedamdesetih godina, te po kojoj je ova torba, jasno, i dobila ime. Naime, prema najpoznatijoj od brojnih priča, tijekom jednog avionskog leta 1984., pored Jane Birkin sjedio je Dumas, direktor modne kuće Hermes, pa je vidio kada su Jane iz male Hermes torbe ispali brojni papiri i njezine stvari. Dumas je uzeo njezinu torbicu i uskoro je vratio s džepom prišivenim pozadi, koji je i danas neizostavni dio birkinice.

Tada se Jane požalila Dumasu kako nikako ne može pronaći kožnu torbu koja joj odgovara, te mu je opisala kako zamišlja svoj ideal. Ubrzo nakon toga, torba kakvu je opisala stigla je na njezinu adresu s Dumasovom porukom.
Iako birkinicu, osim cijene, krase i pohvale poput uvijek moderna i praktična, ona ipak nije uspjela osvojiti sve. Neki je smatraju torbom koju umišljene bogatašice nose jedino jer je skupa, megapopularna i na glasu kao nešto jako posebno, a da je zapravo – ružna.
Danas 61-godišnjakinja, Jane Birkin priznaje da je birkinica postala slavnija od nje same. U jednom je intervjuu prije nekoliko godina izjavila da njezinu kćer kad ode u Ameriku ljudi pitaju je li ona možda kćer one slavne torbice…

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave