Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja fffz projekcija
Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola podijelio 35 kilograma tune

Subotu, drugi dan Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola je na zagrebačkom Zrinjevcu obilježila Zepter radionica poznatog splitskog chefa Zlatka Marinovića iz Noštroma i njegovog sina, Davora. Naime, okupljeni su mogli vidjeti kako se uživo čisti i priprema tuna od 35 kilograma. Dan prije svježe ulovljena tuna dopremljena je direktno na festival kako bi je chef Marinović pripremio za posjetitelje. Tuna je bila izložena kao trofej, a spremljena je na dva načina – svježa uz kapare i sojine klice te kao odrezak uz kremu od avokada, zelje i palentu s tartufima. U više od dva sata dugoj radionici svih 35 kilograma tune je pripremljeno i podijeljeno posjetietljima.

Inače, jučerašnji je dan otvoren radionicom Sandre Gašparić, gastro blogerice s bloga ReciPeci i ambasadorice Coca-Cole.  Sandra je uz nutricioniskinju Dianu Gluhak održala radionicu za majke tinejdžera  i pokazala kako mladima spremiti nutritivno bogat, ukusan, a jednostavan i brz obrok. Svi okupljeni mogli su saznati što je brz tanjur, odnosno kako podijeliti količinu namirnica na tanjuru, ali i kako napraviti Coke tiramisu.

 

Zadnja je radionica bila rezervirana za chefove Branka Ognjenovića i Daria Lide koji su kuhali za Electrolux i Majstor Kuhar Akademiju, oni su spremali confit od telećeg Pikovog mesa, pečenu buttermilk bundevu zapečenu s Vindijinim kozjim sirom i medom.

 

Šlag na torti bila je projekcija filma Chef u kojem glavne uloge imaju Jon Favreau, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman i Oliver Platt, a koje je na livadi na dekicama gledalo oko tisuću posjetitelja. Ovaj film svi su mogli doživjeti i osjetilom okusa jer su kućice Pod Zidom i The Hole In One Pub Zagreb pripremale hranu iz filma. Tako je Pod Zidom nudio “Mojo Pork Cubanos” sendvič koji u ovom filmu zapravo ima glavnu ulogu i koji je bio prava senzacija večeri za kojom su posjetitelji poludjeli pa je vrlo brzo i rasprodan, osim toga The Hole In One Pub Zagreb pripremao je “Pulled Pork”, inspirirano jelom “Mojo-Marineted Pork Shoulder” iz filma. Generalni partner festivala Coca-Cola svakom je posjetitelju koji je naručio jedno od ova dva filmska jela poklonio gratis Coca-Colu 0,5 l.

 

Valja spomenuti kako je samo u subotu kroz festival prošlo oko 10 00 ljudi koji su uživali u glazbi, hrani, piću, dobroj atmosferi i zabavi te filmovima.

 

Danas su na rasporedu u 12:15h Kotanyi radionica o začinima koji drži chef Raul Lajtman te radionica koja će između ostalog govoriti o sljubljivanju hrane i vina, a koju drže Rene Bakalović i Kristijan Misirača. Večeras u 21h na livadi će se održati projekcija filma Indijski začin na francuski način s Hellen Mirren u glavnoj ulozi. Za tu priliku svi će posjetitelji moći posuditi dekicu na Coca-Colinoj kućici te uživati u hrani koja se priprema i na velikom platnu: Green Chicken Curry u Binimotu, Chicken Curry s basmati rižom na Umami kućici te Chicken Wings na kućici The Hole In One Puba

Related Post

Comments Closed
Teme
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave
When it comes to duplicate Piaget stone watches, this particular Piaget Spot light is really a talked about a few. The Piaget Spot light view uses Switzerland Quartz movements passing on an excellent performance. Additionally, this wrist watch is produced making use of sound strong stainless along with top quality precious stone straps. In addition, the particular dial is actually ornamented with numerous uric acid. An added diamond frame is really a very good further ornament because of this watch helping determine the overall look. But, the watch is likewise built with fake richard mille amethyst amazingly making it the begining resistant. If you're thinking of purchasing the most effective stone watches for women, this really is high time you set this specific enjoy for your series. That is more than a observe; it's really a affirmation jewelry piece, also it would likely look really good upon any women's arm.