Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja Escola de capoeira
Festival Zumbimba

Zumbimba je festival koji već skoro dvadeset godina održava škola capoeire Filhos de Bimba u Brazilu, a u Hrvatskoj je organiziramo treći put za redom. Riječ je o festivalu kojim se odaje počast Zumbiju, borcu za ljudska prava robova u 17. st. (rođen 20.11., u njegovu se čast na taj datum u Brazilu slavi Dan crnačke osviještenosti); te počast mestreu Bimbi, utemeljitelju capoeire regional.

Tijekom Zumbimbe održavaju se brojne radionice i seminari capoeire te radionice i prezentacije popratnih aktivnosti kao što su maculele, samba de roda, afro ples i puxada de rede.

Glavni je cilj festivala udruživanje capoeirista iz raznih grupa koje imaju drugačiji pristup capoeiri. Festival je zamišljen kao prilika za razmjenu ideja i zajedničkog uživanja u capoeiri, te predstavljanje rada podružnice tijekom godine pred obitelji, prijateljima i ljubiteljima capoeire. Do sada su na Zumbimbi sudjelovali capoeiristi iz raznih škola u Hrvatskoj, članovi Filhos de Bimba iz Italije, članovi grupa Roça do Lobo i Filhos de Zumbi iz Italije. Svake godine nastojimo dovesti barem jednog gostujućeg profesora škole Filhos de Bimba koji djeluje u nekoj od podružnica Filhos de Bimba u svijetu. Na prve dvije Zumbimbe imali smo čast ugostiti sljedeće profesore: mestre Saguim (Napulj, Italija), profesor Pardal (Antwerpen, Belgija), profesor Sardao (Salvador, Brazil) i profesorica Baiana (Pariz, Francuska), a na Zumbimbi 2010 gostovat će profesor Tata (Napulj, Italija). Očekujemo učenike iz Njemačke, Italije, Libanona i Engleske, te capoeiriste iz drugih hrvatskih i inozemnih grupa.
Učenici podružnice na čelu s profesorom Bacteria sami sponzoriraju događanje u želji da napreduju u capoeiri i u želji da predstave prijateljima i javnosti rad škole u sportskom i kulturnom aspektu.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave