Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Dizajneri dizajnerica elena conjar
Elena Conjar

Elena Conjar, (Sisak, Hrvatska, 02. studenog 1976. ) Završila   privatnu talijansku školu mode  »Callegari» u Zagrebu. Ove godine obilježava 10. god se bavljenja modnim dizajnom. Sudjelovala na mnogim revijama i natjecanjima diljem Hrvatske i šire, od toga organizirala tri samostalne revije. Dizajnirala i izradila odore za kadetski sastav mažoretkinja Grada Gline «Glinske Banice», dresove za košarkaški klub Petrinja,  haljine za standardne i latino plesove.

Glavna karakteristika dizajna su sitni detalji kojima pridajem veliku važnost, asimetrični krojevi, kombinacija različitih materijala-na prvi pogled  spojivih i nespojivih, vedre boje, unikatni modeli…

Dizajnira i izrađuje nakit, torbice, razna pokrivala za glavu i sav ostali popratni accessories, da bi upotpunila konačni izgled svojih kreacija. Svoje kreacije izrađuje sama, od početnog crteža, modeliranja, šivanja…  pa sve do ukrašavanja finalnog proizvoda.

Stalna inspiracija su i etno motivi, to dokazuje i sudjelovanje na natjecanju Etno kreacija Hrvatske 2005, koje se održavalo u Vinkovcima, gdje je ušla među deset najboljih i imala priliku prisustvovati na velikoj Etno reviji koja je bila u sklopu smotre folklora «Vinkovačkih jeseni» , i na taj način predstavljala svoju županiju sa kolekcijom koja nosi naziv ¨DRAGOCIJENOSTI PROŠLOSTI U  OGLEDALU  SADAŠNJOSTI¨ inspiriranom narodnim nošnjama Posavine i Banovine. Izrađenom od domaćeg lanenog platna u kombinaciji sa bijelim keperom, upotpunjena sa originalnim dijelovima narodne nošnje, starim i preko 150 godina. Ti dragocjeni, unikatni modeli uklopljeni su u moderne krojeve i prilagođeni mlađim generacijama i svima onima koji cijene tradicijske vrijednosti, koje su se već počele zaboravljati.

U rujnu 2005.godine otvorila modni atelje El design, u Sisku u ul.Grada Dubrovnika 23b. Sudjelovala na Zagreb fashion week-u u svibnju 2006. godine, zajedno sa kolegicom Željkom pod imenom SORELLE, sa kolekcijom ¨WINTER CHIC¨.

dizajn Elena Conjar

Na natjecanju etno kreacija Hravatske 2006.god u Vinkovcima  osvojile treće mjesto sa kolekcijom ¨POSAVSKE RAZGLEDNICE¨- etno kreacije koje odišu toplim i prepoznatljivim posavskim motivima koji prikazuju način života i tradiciju u tom dijelu RH.  Ručno oslikani motivi drvene  kuće, ples u narodnim nošnjama govore o veselom i dinamičnom posavskom životu, kakvim su nekada živjeli naše bake i djedovi.

U kolovozu 2006. imala samostalnu reviju na Bolu, na otoku Braču,u studenom 2006. sudjelovala na Wella Fashion week-u u Zagrebu sa zapaženom etno kolekcijom ¨ONCE UPON A TIME¨, u svibnju 2007.g.  na natjecanju Etno kreacija Hrvatske osvojila peto mjesto. U siječnju postala član udruge modnih dizajnera zagrebačke županije. U veljači 2008. Sudjelovala sa svojim kreacijama na izboru za Kraljicu Zagreba za Kraljicu Hrvatske, u ožujku 2008. g. sa svojim kreacijama na izboru MISS SMŽ za MISS Hrvatske, u travnju 2008. Kreacije putem samostalne revije presdstavila na Fashion week-u u Tuzli,u rujnu 2008. također održala samostalnu reviju u Rogoznici, u ožujku 2009 . u Zagrebu  sudjelovala na projktu udruge modnih dizajnera  Sel’OMODe. U srpnju 2010.g. sudjelovala sa svojim kreacijama na modnoj reviji u Sarajevu.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Teme
Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave
When it comes to duplicate Piaget stone watches, this particular Piaget Spot light is really a talked about a few. The Piaget Spot light view uses Switzerland Quartz movements passing on an excellent performance. Additionally, this wrist watch is produced making use of sound strong stainless along with top quality precious stone straps. In addition, the particular dial is actually ornamented with numerous uric acid. An added diamond frame is really a very good further ornament because of this watch helping determine the overall look. But, the watch is likewise built with fake richard mille amethyst amazingly making it the begining resistant. If you're thinking of purchasing the most effective stone watches for women, this really is high time you set this specific enjoy for your series. That is more than a observe; it's really a affirmation jewelry piece, also it would likely look really good upon any women's arm.