Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Dizajneri dizajnerica elena conjar
Elena Conjar

Elena Conjar, (Sisak, Hrvatska, 02. studenog 1976. ) Završila   privatnu talijansku školu mode  »Callegari» u Zagrebu. Ove godine obilježava 10. god se bavljenja modnim dizajnom. Sudjelovala na mnogim revijama i natjecanjima diljem Hrvatske i šire, od toga organizirala tri samostalne revije. Dizajnirala i izradila odore za kadetski sastav mažoretkinja Grada Gline «Glinske Banice», dresove za košarkaški klub Petrinja,  haljine za standardne i latino plesove.

Glavna karakteristika dizajna su sitni detalji kojima pridajem veliku važnost, asimetrični krojevi, kombinacija različitih materijala-na prvi pogled  spojivih i nespojivih, vedre boje, unikatni modeli…

Dizajnira i izrađuje nakit, torbice, razna pokrivala za glavu i sav ostali popratni accessories, da bi upotpunila konačni izgled svojih kreacija. Svoje kreacije izrađuje sama, od početnog crteža, modeliranja, šivanja…  pa sve do ukrašavanja finalnog proizvoda.

Stalna inspiracija su i etno motivi, to dokazuje i sudjelovanje na natjecanju Etno kreacija Hrvatske 2005, koje se održavalo u Vinkovcima, gdje je ušla među deset najboljih i imala priliku prisustvovati na velikoj Etno reviji koja je bila u sklopu smotre folklora «Vinkovačkih jeseni» , i na taj način predstavljala svoju županiju sa kolekcijom koja nosi naziv ¨DRAGOCIJENOSTI PROŠLOSTI U  OGLEDALU  SADAŠNJOSTI¨ inspiriranom narodnim nošnjama Posavine i Banovine. Izrađenom od domaćeg lanenog platna u kombinaciji sa bijelim keperom, upotpunjena sa originalnim dijelovima narodne nošnje, starim i preko 150 godina. Ti dragocjeni, unikatni modeli uklopljeni su u moderne krojeve i prilagođeni mlađim generacijama i svima onima koji cijene tradicijske vrijednosti, koje su se već počele zaboravljati.

U rujnu 2005.godine otvorila modni atelje El design, u Sisku u ul.Grada Dubrovnika 23b. Sudjelovala na Zagreb fashion week-u u svibnju 2006. godine, zajedno sa kolegicom Željkom pod imenom SORELLE, sa kolekcijom ¨WINTER CHIC¨.

dizajn Elena Conjar

Na natjecanju etno kreacija Hravatske 2006.god u Vinkovcima  osvojile treće mjesto sa kolekcijom ¨POSAVSKE RAZGLEDNICE¨- etno kreacije koje odišu toplim i prepoznatljivim posavskim motivima koji prikazuju način života i tradiciju u tom dijelu RH.  Ručno oslikani motivi drvene  kuće, ples u narodnim nošnjama govore o veselom i dinamičnom posavskom životu, kakvim su nekada živjeli naše bake i djedovi.

U kolovozu 2006. imala samostalnu reviju na Bolu, na otoku Braču,u studenom 2006. sudjelovala na Wella Fashion week-u u Zagrebu sa zapaženom etno kolekcijom ¨ONCE UPON A TIME¨, u svibnju 2007.g.  na natjecanju Etno kreacija Hrvatske osvojila peto mjesto. U siječnju postala član udruge modnih dizajnera zagrebačke županije. U veljači 2008. Sudjelovala sa svojim kreacijama na izboru za Kraljicu Zagreba za Kraljicu Hrvatske, u ožujku 2008. g. sa svojim kreacijama na izboru MISS SMŽ za MISS Hrvatske, u travnju 2008. Kreacije putem samostalne revije presdstavila na Fashion week-u u Tuzli,u rujnu 2008. također održala samostalnu reviju u Rogoznici, u ožujku 2009 . u Zagrebu  sudjelovala na projktu udruge modnih dizajnera  Sel’OMODe. U srpnju 2010.g. sudjelovala sa svojim kreacijama na modnoj reviji u Sarajevu.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave