Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Događanja Gosti na DFWZ-u
DREFT FWZ ZA PAMĆENJE!

Može li trodnevni Dreft Fashion Week Zagreb pamtiti spektakularniju završnicu od oduševljene publike koja stoji na nogama gromoglasno plješće? Sve što su dizajneri obećali to su vjernoj publici i priuštili, a dvorana Hypo centra ponovno je bila ispunjena do zadnjeg mjesta.

Večer je započela Artiđaninom sjajnom kolekcijom koju su obilježili nespojivi punk i elegancija, a i ovoga puta bila inspirirana čudnovatim svijetom kostimografije, jer Ana Ćavar pored modnih detalja izrađuje i kostime. Upravo zbog toga njezine kolekciju uvijek privuku posebnu pažnju ljubitelja mode, ali i nekonvencionalnih umjetnika.
Ada Zanditon, ljubimica London Fashion Weeka i bivša bliska suradnica u studiju Alexandra McQueena i kontraverznog Garetha Pugha, drugi put se predstavila na Dreft Fashion Weeku Zagreb. Prvo peterominutnim filmom „Poseisus“ a nakon toga fantastičnom kolekcijom. Zagrebačka publika se ugodno iznenadila kada su na pistu izašle manekenke s bijelim licima i ružičastim perikama, koje je samo za Dreft FWZ osmislio frizer svjetskog ranga Christian Landon i time zaokružio Adinu ekološku modnu fantaziju.
Po nekima najinteresantnija revija večeri bila ona Tonija Rica, koji je kroz sam naslov kolekcije Rent-a-boy provukao je zanimljivi osmišljeni igrokaz. Uz koktele, palmino lišće, kokos i banane, atmosfera je bila tako dobra da se publika digla na noge i počela pljeskati, a time potaknuti manekenki od sreće su svojeg omiljenog dizajnera digli visoko na ruke, a kasnije s njime plesali po pisti.

Nakon pauze kada su svi mrzlim InCiderom hladili crvene dlanove na redu je bio brend Capara iz Belgije. Čini se da su nakon završene Royal Academy of Art Capare naučile gradivo i pokazale su svu konstrukciju savršenog dizajna. Zagreb je njihovu kolekciju nakon Paris Fashion Weeka ispratio glasnim pljeskom, što znači da se modnim znalcima svidjela kolekcija inspirirana antropološkim temama, literaturom, poezijom i aktualnim temama.

Za kraj priče 17. Dreft Fashion Weeka Zagreb, dame i gospodo, Ivana Popović. U suradnji s Prljom i Mrletom iz benda Let3 koji su za samo za nju i njezin performance osmislili pjesmu „Klistir“, Ivana je publiku držala u napetosti do samoga kraja. Revija je najavljena riječima „nije za maloljetnike ni one sa slabijim srcem!“, nakon čega je Ivana prezentirala „zlatne pelene“. Umjesto manekenki pistom su defilirale glumice s Akademije dramskih umjetnosti. Prenaglašeno žvačući uz „“pijani hod, glumice su se odlučno zabavljale zajedno s publikom koju je cijeli show nasmijao i oduševio.


Treću večer posjetile su mnoge poznate osobe poput Vedrana Ćorluke, Lejle Filipović, Ante Nobila sa suprugom, Gordan Buljan Flander, Nade Abrus, Ronalda Brausa, glumice iz Larinog Izbora Brune Bebić Tudor, Adnana Taletovića, Đevde Alihodžića, dizajnera Martine Felje, Marine Prevolšek, Ines Zrnc Gregorine, Martine Sporiš, Milene Rogulj, Natalije Smogor, sestara Špoljar, Staše Čimbur…

Prije revijalnog dijela večeri posjetitelji Dreft FWZ-a uživali su u modnim savjetima
Alme Premerl Zoko koja je u korneru Always Platinuma dijelila savjete o odijevanju. Ispred novog Chevroletovog vozila Aveo upriličen je fotosession s manekenkama. Atraktivne djevojke mamile su brojne poglede i usprkos negativnom Celzijevcu atmosferu dovele do usijanja, što je bio dobar uvod za nastavak večeri.

Dreft Fashion Week Zagreb je završio velikim tulumom u klubu Mansion na Jarunu, kada su domaći i strani dizajneri zajedno s gostima plesali do jutra. Strani dizajneri složili su se u jednome – ovo je bio Fashion Week za pamćenje!

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave