Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Brand
Degas i Čajkovski u režiji Lucije Myšičkove

„Me and Mrs Jones“ naziv je najnovije kolekcije za proljeće/ljeto 2013. avangardne dizajnerice i akademske kiparice Lucije Myšičkove kojom će se predstaviti po peti put na Dreft Fashion Weeku Zagreb u subotu 24. Ssudenog 2012.
Nastala je fuzijom mode i umjetnosti, a sama kolekcija nadahnuta je impresijom, ženstvenošću i senzualnošću cjelovitog bića. Izrađena je od šifon svile, tanke likre, čipke i kože. Jednostavnost linija, bogatstvo materijala, jaki detalji i otisak impresije kistom vjerne su smjernice Lucijinog dugogodišnjeg, prepoznatljivog rada.
Lucija kaže: „Umjetnost je sve što me okružuje, sastavni je dio moje okoline, živim u umjetnosti i za umjetnost. Ideja za kreacijama polazi od multifunkcionalnosti koja ne umanjuje kvalitetu samog umjetničkog djela, već dodatno naglašava njenu unikatnost i ručni rad.“ Lucija sve svoje kreacije promatra kiparskim očima, u trećoj dimenziji. Usko povezuje doživljaj s osjećajem pa je lijepo istovremeno i udobno.
Transformacije jednog jedinstvenog komada u nebrojeno mnogo različitih oblika i doživljaja izazov je koji svaki put prima spremna i koristi kao adrenalin. Filozofija umjetnice govori o obaveznom naglašavanju svega onoga što iskonski i znanstveno znamo o ženama, a vidljivo je u kolekciji. Haljine su izrazito ženstvene, bijele, svjetlo roze i boje vanilije, a ostalim tamnim nijansama boja naglašava senzualnost i romantiku.


Ravnotežu cjelokupne kolekcije nosi svilena tamno ljubičasta haljina koju Lucija poistovjećuje s Crnim labudom Petra Iljića Čajkovskog. U prenesenom značenju labuda izdvojenog od cjeline, ali nikako manje vrijednim, vidi sebe.
Crni labud njene kampanje i revije je prekrasna balerina Jovana Mirosavljević, a balerine HNK-a oživjeti će percepciju velikog slikara Edgara Germain Hilaire Degasa. Make up i frizuru potpisuju Sara Marđetko i Ana Pečanić za Profokus te Hair doctors
academy. Fotografije: Srđan Vrančić

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave