Breaking News
Humanitarna akcija – “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”
Anita Dujić zablistala s prekrasnim detaljima za kosu iz nove kolekcije
Zrinka Cvitešić zvijezda nove kampanje Matije Vuice Krhkoća i finoća kao obilježja nove kolekcije Matije Vuice
Nova kolekcija streetwear branda CHYPKA
Blagdansko druženje Wall.hr-a okupilo brojne poznate
Dizajneri Jean Pierre Braganza
Braganzova „Cyber-žena“ budućnosti je vođa i ratnica!

Kada je Karl Lagerfeld upoznao mladog dizajnera Jean Pierra Braganzu 2008. godine, uzeo ga je kao modnog protežea i rekao mu: „Ti si isti ja. Podsjećaš me na mene!“. Upravo ovaj dizajner inspiriran SF-om s jedne, te opsesijom prema ženama s druge strane, predstavit će svoju viziju Cyber-žene budućnosti na Dreft Fashion Weeku Zagreb kroz kolekciju jesen/zima 2011/12.

JPB2011

JPB2011

Braganza se prvi puta predstavio modnoj javnosti 2004. godine na London Fashion Weeku i od tada je postao nezaobilazno modno ime, posebno u rock industriji. Njegove futurističke kreacije, koje kao da su kreirane za filmove znanstvene fantastike, osvojile su mnoge izvođače poput Skin, Keith Richardsa, Nine Inch Nailsa, Kings of Leona, Rufusa Wainwrighta, Estelle, Cheryl Cole, Alison Goldfrapp i Scissor Sisters. Braganza je zadobio njihovu naklonost, ali i naklonost čitavog modnog svijeta kreativnim kombiniranjem digitalnog printa, kompleksnih krojeva i grubih silueta, te bijegom od banalnosti koja ga užasava.  Crna boja mu je zaštitni znak, i njegova velika opsesija, za koju otvoreno priznaje da je bolest, ali da se nema namjeru mijenjati.  Kolekcija koju će predstaviti zagrebačkoj publici opisuje ženu budućnosti kao inteligentnu ratnicu i vođu cyber svijeta koja izaziva divljenje i strahopoštovanje, te zahtijeva red i disciplinu.

 

Kako sam kaže, Braganza sa velikim nestrpljenjem čeka dolazak u Zagreb, jer je čuo od svojih kolega dizajnera koji prošlih godina gostovali na Dreft Fashion Weeku Zagreb same riječi hvale, te će sa sobom povesti suprugu i dijete.

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Želiš postati dio tima?
U potrazi smo za entuzijastima i modno osvještenim blogerima.
Imaš smisla za pisanje i/ili fotografiju, a nemaš gdje objaviti svoje uratke?
Javi nam se!
Info
Matija Kadojić, voditelj projekta

mob: 091/526-1717 ili kontakt porukom
Powered by Spybot
Najave